sâmbătă, 20 aprilie 2019

Romania trebuie sa aiba Educatie Sexuala in scoli ca materie obligatorie !

Romania trebuie sa aiba Educatie Sexuala in scolii ca materie obligatorie ! Majoritatea romanilor vor educatie sexuala in scoli.Economiile statului român ar fi probabil înzecite dacă am lua în calcul doar cât câștigă statul dacă un elev NU abandonează școala. Am prins podiumul UE și la numărul de elevi care renunță la studii.  România pierde anual bani - 33 de milioane de euro în 2015 doar pentru nașteri, sifilis și HIV/SIDA, fără să fie incluse și alte costuri, precum copiii abandonați în centrele de plasament, abandonul școlar în urma unor sarcini nedorite și alte necazuri ale României.

Lipsa educatiei sexuale in scoala creste riscul ca copilul tau sa se imbolnaveasca de HIV/SIDA !

„Oamenii tind să confunde educația sexuală cu sexul, dar vorbim de fapt despre sănătate, drepturi, consimțământ și o stare de siguranță pentru fiecare copil”, mai adaugă medicul.
Un exemplu foarte bun este Estonia.

Estonia a reusit sa reduca numarul de mame minore si de cazuri de imbolnavire cu HIV/SIDA datorita implementari in sistemul educational al educatiei sexuale in scoala.  Guvernul estonian a început să finanțeze și clinicile de sănătate dedicate tinerilor. Dar asta nu s-a putut decât printr-o muncă susținută de părinți, profesori, medici și autorități.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu