duminică, 21 aprilie 2019

Iisus nu a existat niciodată, susţine un cercetător, care a analizat 126 de texte istorice


Cercetătorul Michael Paulkovich a analizat 126 de texte istorice şi a ajuns la concluzia că Iisus din Nazareth este un "personaj mitologic", care "nu a existat niciodată".


Michael Paulkovich spune că Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioşii creştini pentru a crea un idol la care să se închine. Cea ce este adevarat.
Teoria lui a fost publicată într-un articol apărut în Free Inquiry intitulat "The Fable of the Christ" ("Fabula lui Hristos"), dar şi într-o carte intitulată "No Meek Messiah".
Atât în articol, cât şi în carte, istoricul spune că a remarcat "absenţa dovezii care să ateste existenţa lui Iisus" în textele istorice.
El spune că descoperirea este surprinzătoare, în contextul "miracolelor globale şi al presupusei faime mondiale" de care se bucura Iisus.
Cele 126 de texte studiate au fost redactate în timpul vieţii lui Iisus sau imediat după aceea şi, potrivit lui Michael Palkovich, autorii ar fi trebuit în mod sigur să fi auzit de celebrul Iisus - însă niciunul nu l-a menţionat.
"Atunci când am analizat cele 126 de texte - scrise de autori care ar fi trebuit să fi auzit de Iisus, dar nu l-au menţionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras şi Matei, într-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tăcerea din Qumran, Nazareth şi Bethleem, poveştile contradictorii din Biblie, şi multe alte mistere şi omisiuni - a trebuit să ajung la concluzia că Iisus este un personaj mitologic", a declarat istoricul. 
"«Iisus din Nazareth» nu-i nimic mai mult decât o legendă urbană (sau deşertică), cel mai probabil rezultatul minţilor înfierbântate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat în realitate", a mai spus acesta. Dintre toate textele examinate, o singură carte conţine numele lui Iisus - "Războaiele evreieşti", scrisă de istoricul roman Josephus Flavius în 95 e.n., însă el crede că acea poveste a fost inventată. El afirmă că menţiunea care conţine numele Iisus a fost adăugată ulterior de editori, nu de Josephus Flavius.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu